T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİN OKULA DEVAMIYLA İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKLİ HUSUSLAR

SAYIN VELİMİZ

Öğrencilerin okula devamıyla ilgili bilmeniz gerekenler:

 A. Geç Gelme

1) Dersler sabah 08:00 de başlar 08:10'a kadar gelen öğrenciler geç yazılır. 08:10 dan sonra gelen öğrenciler yarım gün devamsız sayılır. Ancak her 5 defa geç gelmek yarım gün devamsızlıktan sayılır.

2) İlk ders haricinde gün içinde geç kalmalar ise yarım gün devamsızlık sayılır.

 

B. Devamsızlık Süresi

 

1)Öğrencilerimizin 10 gün izinsiz, 20 gün de izinli olmak üzere toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Bir devamsızlığın izinli devamsızlıktan sayılabilmesi için sağlık kuruluşlarından tedavi gördüklerine dair belge alınması veya velinin dilekçe ile yazılı talebi olması gerekmektedir.

Velinin izin dilekçesini veya sağlık raporunu 20 gün içerisinde okul idaresine teslim etmesi gerekmektedir.

 

NOT: Telefon ile arama veya velisi dışında başka birinin talebi ile izin verilmemektedir.

 

2) Gün içindeki toplam ders saatinin 2/3 'si kadar derse girmeyen öğrenci tam gün yok yazılır. Bu süreden az olan devamsızlıklar yarım gün devamsızlıktan sayılır.

 

3) Özel durumları olan öğrencilerin devamsızlıkları ise şöyledir:

 

a) Kaynaştırma bütünleştirme yolu ile eğitim öğretime devam eden öğrencilerin 20 gün izinsiz; 50 gün izinli olmak üzere toplam 70 gün;

 

b) Birinci dereceden yakınını kaybeden öğrencilerin 10 gün izinsiz, 30 gün izinli olmak üzere toplam 40 gün;

 

c) Hastanede sürekli kontrol gerektiren hastalıkları olan öğrenciler ile hastanede yatarak tedavi gören öğrencilerin 10 gün izinsiz, 50 gün izinli olmak üzere toplamda 60 gündür.

 

d) Koruma altında olan, sevgi evlerinde kalan ve tutuklu olan öğrencilerin ise 10 gün izinsiz, 50 gün izinli olmak üzere toplamda 60 gün devamsızlık hakkı bulunur.

 

NOT: Devamsızlık sınırını aşan öğrenciler okula devam ettirilmez bunlardan öğrenim hakkı bulunanlar ertesi yıl aynı sınıfta devam edebilir öğrenim hakkı bulunmayanlar ise açık lise veya mesleki eğitim programına yönlendirilir.

 

Lütfen Unutmayın, yasal olarak öğrencilerin okula devamı zorunludur, veli öğrencinin okula devamını sağlamakla yükümlüdür!

 

Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yukarıda belirtilen süreler dahilinde devamsızlık takibini yapmanızı önemle rica ederiz. Öğrencinizin devamsızlığı ile ilgili düzenli bilgi almak için iletişim numaranızı güncel tutmanız, numaranızı değiştirdiğiniz taktirde okul idaresine güncel numaranızı bildirmeniz gerekmektedir.

 

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

 

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Devamsızlık Önleme ve Azaltma Komisyonu

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 19.12.2023 22:07 - Görüntülenme: 155
  Beğen | 1  kişi beğendi