T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM

 

Bingöl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mesleki Açık Öğretim Lisesi

Okulumuzda Mesleki Açık Öğretim Dersleri 1995´ten beri verilmektedir. Bu süre zarfında 1000´ü aşkın mezun vermiş bulunmaktadır.
Mesleki Açık Öğretim Lise´nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; 
a) İlköğretimi tamamlayan ancak orta öğretime devam etmeyenler ile orta öğretimden ayrılan, mezun olan ve yüksek öğretimden ayrılan veya mezun olanlara farklı alanlarda öğrenim görme fırsatı vererek eğitim öğretim imkânı sağlamak. 
b) Orta öğretim düzeyinde fırsat ve imkân eşitliğine, toplumun kültür düzeyinin yükseltilmesine ve güçlendirilmesine katkı sağlamak. 
c) Öğrencileri hayata ve yüksek öğretime hazırlamaktır. 

Milli Eğitim Bakanlığının Mesleki Açık Öğretim Lisesi sitesinden Kayıt Yenilenebilir, Ders Seçimi ve Ders Takibi Yapılabilinir. 

Açık Liseye Kayıt Yaptırmak İstiyorsanız: Milli Eğitim Açık Öğretim Sitesi nden kayıt zamanını öğrendikten sonra Okulumuz Açık Lise´den sorumlu Müdür Yardımcısı sn. Özcan Çakar ile görüşebilirsiniz.. 

Kayıt Şartları

Mesleki Açık Öğretim Lisesine; 
1.Sağlık durumu öğrenim görmek istediği meslek eğitimine uygun olanlardan; 
2. İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar,
3. Orta öğretim düzeyindeki okullardan (lise) ayrılanlar (tasdikname alanlar),
4. Orta öğretim düzeyindeki okullardan (lise) mezun olanlar,
5. Denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birisini taşıması durumunda, yurt dışında öğrenim görmüş olanlar, mesleki Açık Öğretim bünyesinde bulunan bölümlerden birine kayıt yaptırabilirler.

Kayıt için neler gereklidir?

1. Nüfus cüzdanının fotokopisi
2. Bir adet vesikalık renkli fotoğraf,
3. İlköğretim okulu mezunu olarak müracaat edenler, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı(diploması kayıp olanlar Diploma Kayıp Örneğinin aslı ile), çıkma belgesi ya da denklik belgesinin aslı,
4. Herhangi bir liseden tasdikname alarak müracaat edenler, tasdikname veya tasdikname kayıp belgesinin aslı, (ekinde mutlaka not dökümü olacak, tasdikname belgesinde öğrencinin daha önce mezun olduğu İ.Ö.O. veya Ortaokulun adı yazılı olacak)
5. Lise diploması ile müracaat edenler, lise diplomasının onaylı fotokopisi (noter tarafından onaylı)
6. Askerlik çağına girmiş öğrenciler için tecil belgesi,Askerliğini yapmış olanlar terhis belgesi, Askerliğe elverişsiz olanlar için rapor. Kayıt ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
7. Varsa Ustalık yada Kalfalık belgesi, 
Belgeler eksiksiz bir şekilde tamamlanıp ilgili Okulumuz Açık Lise´den sorumlu müdür yardımcısına teslim edilir. Belgeleri alan Okulumuz Açık Lise´den sorumlu müdür yardımcısı öğrenciyi sisteme kaydeder.  


 Okulumuzda 2018-2019 Mesleki Açık Öğretim Lisesinde aşağıdaki Alan ve Dallarda eğitime devam edilmektedir.

 

ALAN ADI

DALLAR

DÖNEMLER

Bilişim Teknolojileri

- Web programcılığı

3-4-5-6-7-8

Elektrik-Elektronik Teknolojileri

- Tesisat ve Pano Montörlüğü

3-4-5-6-7-8

Metal Teknolojileri

-Kaynakçılık

3-4-5-6-7-8

Mobilya Teknolojileri

-Mobilya ve İç Mekan Tasarımı

3-4-5-6-7-8

Makine Teknolojileri

-Makine Bakım Onarım

3-4-5-6-7-8

  

ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

1. Kültür dersleri öğrenciler tarafından maol.meb.gov.tr adresinden seçilir. Kültür derslerine öğrenci kendi imkanları ile çalışır, test sınavına, maol.meb.gov.tr adresinde belirtilen yerde girer. Kültür derslerinin kitaplarını kayıt yaptırdığı okul merkezinden alır.

2. Meslek Dersleri (Yüz Yüze Eğitim Dersleri) okulumuzda verilir. Okulumuzdaki alanlardan bir tanesini seçen öğrenci, hafta sonu meslek derslerini okulumuzda görür. DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsılık hakkı vardır.

3. Okulumuzdan mezun olabilmek için

    - BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA :  114 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 116 Kredi MESLEK DERSİ = 230 Kredi ders alınmalıdır.

    - METAL TEKNOLOJİSİ ALANINDA :  116 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 126 Kredi MESLEK DERSİ = 242 Kredi ders alınmalıdır.

    - ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANINDA :  116 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 126 Kredi MESLEK DERSİ = 242 Kredi ders alınmalıdır.

    - MOBİLYA TEKNOLOJİLERİ ALANINDA :  116 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 126 Kredi MESLEK DERSİ = 242 Kredi ders alınmalıdır.

- MAKİNE TEKNOLOJİLERİ ALANINDA :  116 Kredi KÜLTÜR DERSİ + 126 Kredi MESLEK DERSİ = 242 Kredi ders alınmalıdır.

4. Dersin haftalık saati, o dersin kredisini oluşturur. Bir dersten 50 veya 100 ile geçmek yeterlidir. Not sadece diplomayı etkiler. Meslek derslerinden en az 2 yazılı sınav, 1 veya 2 sözlü notu öğretmen tarafından verilir.

5. Yüzyüze alacağınız meslek dersleri ve muaf olacağınız dersler okulumuz tarafından belirlenir.

6. Dersler dönemliktir. Her yıl 2 dönemden oluşur. Öğrenci Eylül- Şubat aylarında 2 defa kayıt yenilemek zorundadır. Kayıtlar okulumuzda yapılacaktır. Kültür dersi sınavları, MEB tarafından merkezi sistemle yılda 2 defa Ocak-Mayıs aylarında yapılır.

7. Öğrenci belgesi, Kimlik kartı, Askerlik Tecil Belgesi, EK-C2 okul merkezi tarafından verilmektedir. Erkek öğreniclerin tecil işlemi 12. dönem sonuna kadar yapılmaktadır.

8. Kültür derslerine ait kitap okul merkezinde verilmektedir. Meslek derslerine ait kitaplar ayrıca verilmeyek olup Ders Notları: megep.meb.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır.

9. Kurallara uymayan öğrenci için gerekli disiplin işlemi ve okuldan ayrılma işlemi yapılır.

 

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Öğrenci her dönem okul merkezinden kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilenmemiş öğrenciler Silik ve Donuk durumda olacağı için yüz yüze eğitim derslerinden başarılı olsa bile bu derslerin kredilerini hak etmiş sayılmazlar.

2. Yüz yüze eğitimde derslere devam zorunludur. Okulun eğitim-öğretime açık olduğu dönem içinde, her ders için öğrencinin 1/4 (% 25) oranında devamsızlık hakkı vardır. Bu devamsızlık süresini geçen öğrenci o dersten devamsızlıktan kalmış sayılır.Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi kendi devamsızlığını kendi takip etmek zorundadır.

3. Öğrenci her dönem okulumuza gelerek yeni döneme devam edeceğini bildirmek ve kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilemeyen öğrencilere o dönem için ders verilmez.

4. Yüz yüze eğitim-öğretim örgün eğitim ile başlar. Bu tarihten sonra okulumuza gelen öğrencilerin geçen süreleri devamsızlıktan sayılır.

5. Okul bina ve bahçesinde sigara içmek yasaktır. Sigara içenler hakkında 4207 Sayılı yasaya göre işlem yapılır ve disiplin cezası uygulanır.

6. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulumuzda yüz yüze eğitime devam ederken kılık kıyafetinin düzgün ve öğrenciye yakışır şekilde olması zorunludur. Mesleki Açık Lise öğrencisi yüz yüze eğitim için okulda bulunduğu sürece okul idaresinin belirlediği kurallara uymak zorundadır.

7. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulun binasına, demirbaşlarına zarar verici davranışlarda bulunamaz. Verilen zararlar öğrenci tarafından telafi edilir ve ayrıca disiplin cezası uygulanır.

8. Okul öğrencisi olmayan bir kişinin idarenin izni olmadan okul bina ve bahçesini kullanması yasaktır. Açık lise öğrencisi okul bina ve bahçesine yabancı kişileri getiremez. Açık lise öğrencileri okulun kendileri için belirlenmiş yerlerini kullanacaktır. Belirlenmiş yerlerin dışındaki okul alanlarını kullanamazlar.

9. Orta Öğretim Kurumlarında Ödül ve Disiplin Yönetmeliğine aykırı davranışlarda bulunan öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliğinin 54.Maddesi uygulanır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2012 - Güncelleme: 13.09.2023 23:26 - Görüntülenme: 7475
  Beğen | 3  kişi beğendi