Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İnönü Mh. Kültür Cd.
Vizyon
Bizler yarınlara güvenle bakabilmek için, kendine ve milletine güvenen, ahlaki ve kültürel değerlerimizi koruyan, vatanı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, bağımsız ve özgür düşünebilen, muhakeme yeteneği gelişmiş, bilimde, sporda ve hayatın her alanında başarılı, en güzide üniversitelere yerleştirilmiş çağdaş gençler yetiştirmek istiyoruz.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olarak yetiştirdiğimiz, ülkemizin geleceği olan gençlerin hayata atılırken karşılaşacağı engelleri aşmada yardımcı olmak, öğrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde kendimizi geliştirmek, huzur ve güven ortamı içinde gençlere kendilerini ifade edebilme yeteneği kazandırmaktır.
Kütüphane Kitap Sayısı :2078
Öğretim Şekli :İkili öğretim
Lojman
10 - Lojman okul bahçesinde 10 daireden oluşmaktadır.
Ulaşım
Merkeze yürüyüş mesafesinde. Şehir içi özel hat otobüsleri ile ulaşım sorunu yok.
İl merkezine uzaklık 1 km.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2021-1-TR01-KA122-VET-17561 referans numaralı "Avrupa İşbaşı Eğitimi ile Öğrencilerin İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Projesi" adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci hareketliliği